10 tanda seorang lelaki menyukai seorang wanita.


Fakta: Jika kamu dapat menemukan sebagian besar tanda-tanda berikut, ia kemungkinan besar menyukai seorang perempuan:
1. Terus mengejek atau menggoda si perempuan ( untuk menarik perhatiannya )
2. Sangat senang untuk terus bercakap dengan si peremmpuan ( dengan menelepon, sms, chatting atau berbicara langsung. Ia tidak mempermasalahkan berbicara dengannya berjam-jam. Mungkin kalau kamu copy paste percakapannya, akan membutuhkan 5 halaman atau lebih :p )
3. Tidak pernah (atau jarang) berkata TIDAK ( ketika ia diminta melakukan sesuatu, ia akan dengan senang hati melakukannya. Ia akan mencoba selalu berkata "OK" atau "Ya". Bahkan kadang ia mengorbankan hal yang lebih penting untuk menyenangkan hati perempuan )
4. Terlihat tegang ketika ia bersama seorang perempuan yang disukai ( ia biasanya takut kalau si cewek tidak menyukai dirinya )
5. Merapikan baju dan rambutnya ketika berada bersama perempuan ( untuk menarik dan membuat si perempuan memperhatikan dirinya. Ia berharap si perempuan menyukai penampilannya )
6. Mencoba untuk menyukai apa yang disukai si perempuan ( meskipun tidak suka, ia akan tetap melakukannya, karena ia ingin memberikan tanda bahwa "Kita ada keserasian,")
7. Sering memberi pujian pada si perempuan ( untuk membuat si perempuan berpikir bahwa ia adalah lelaki yang baik )
8. Mentraktir si perempuan ( saat ia menghabiskan waktu dengan si perempuan, ia seringkali menawarkan diri untuk membayar tagihan makan atau saat si perempuan ingin membeli sesuatu yang disuka, ia akan membelikannya dengan senang hati Note: Jangan menyalahgunakan kebaikannya ya, para perempuan :p )
9. Sangat peduli terhadap si perempuan ( Ketika perempuan tersebut sedih, ia akan menghiburnya, ketika perempuan tersebut sakit, ia akan merasa cemas dan ketika perempuan tersebut gembira, ia akan merasa lebih gembira daripada perempuan itu. Tetapi ketika si perempuan menceritakan sesuatu tentang lelaki lain yang disuka, ia akan merasa sedih :( )
10. Melihat si perempuan terus menerus ketika perempuan tersebut tidak sadar ( dan mencoba untuk membuang muka ketika si perempuan sadar dan balik melihat dirinya :p )

10 CIRI-CIRI PRIA YANG BAIK SEBAGAI PASANGAN HIDUP.


Mencari pria untuk sekedar menjadi pacar sebenarnya bukan hal yang sulit. Yang sulit adalah mencari pria yang pantas untuk menjadi pendamping hidupmu. Sayangnya, banyak pria di luar sana yang memanfaatkan kelemahan wanita yang rentan terhadap rayuan untuk dengan mudah mendapatkan mereka. Supaya kamu dapat memilih pasangan hidup yang tepat, berikut ini adalah 10 ciri-ciri pria yang baik dan untuk dijadikan pasangan hidupmu:
1. Pria yang bisa memperlakukanmu dengan baik
Bukan dengan memperlakukanmu seperti putri raja dan memanjakanmu setiap hari, tetapi ia tahu apa yang harus ia lakukan untuk menunjukkan cintanya dan tidak akan pernah menyakitimu. Apabila tanpa ia sadari ia menyakiti dirimu, ia tidak ragu untuk mendatangimu, mengakui kesalahan dengan jantan dan meminta maaf dengan tulus. Ia adalah pria yang menghargai dan menghormati wanita. Tidak ada yang lebih menjijikkan dibandingkan pria yang merendahkan, sering melakukan kekerasan fisik dan verbal terhadap wanita.
2. Pria yang kata-katanya sesuai dengan tindakannya
Ketika ia berkata ya, maka ia akan melakukannya, ketika ia berkata tidak, maka ia akan tidak akan melakukannya. Termasuk dalam ciri-ciri ini adalah pria yang setia terhadap pasangannya. Saat ia berjanji bahwa kamu adalah wanita satu-satunya yang ia cintai, maka ia benar-benar tidak memiliki wanita lain di hatinya. Intinya, ia mampu mempertanggungjawabkan kata-katanya dan merealisasikannya dalam tindakan (tidak plin plan).
3. Pria yang mencintaimu luar dan dalam
Mengapa pria seperti ini tepat? Karena ia tidak mencintai kecantikan fisik wanita saja. Ia bisa mencintai segala kelebihan dan kekuranganmu, baik fisik, sikap, dan kebiasaanmu. Dan yang paling penting, ia bisa mencintai ketidaksempurnaanmu secara sempurna.
4. Pria yang punya masa depan cerah
Jika kamu benar-benar serius untuk membina hubungan sampai jenjang pernikahan, maka karakteristik ini harus benar-benar kamu pikirkan. Apakah kamu harus memilih pria yang mapan dalam pekerjaan dan keuangannya? Tidak juga. Yang paling penting adalah ia dewasa dalam berpikir dan memiliki rencana-rencana ke depan yang jelas, tidak menghabiskan waktunya hanya dengan bermain game dan menonton tv. Ia bisa menyeimbangkan antara having fun dan beristirahat dengan pekerjaan dan produktivitas.
5. Pria yang mampu membimbing dan melindungimu
Dalam sebuah hubungan, pria adalah leader. Bersamanya, kamu dapat berkembang menjadi wanita yang lebih baik. Ia juga menjadi orang pertama yang berada di depanmu untuk melindungimu dari segala macam bahaya.
6. Pria yang percaya diri
Ia mungkin tidak tampan, tapi ia selalu terlihat bersemangat, wajahnya cerah, berani menghadapi orang, dan memiliki kepribadian yang menyenangkan. Dan yang paling penting adalah ia tetap menjadi dirinya sendiri dan tidak berusaha mati-matian untuk mengubah sikapnya dan berperilaku seperti orang lain (misalnya aktor yang kamu suka) ketika ia mencoba untuk menarik perhatian dirimu.
7. Pria yang independen
Apakah pria yang meluangkan setiap jam,menit,dan detik untuk dirimu adalah pria yang tepat untukmu? Singkat saja, TIDAK. Karena itu berarti ia terlalu terikat pada dirimu dan bisa membuatnya bersikap posesif ketika ia sudah mendapatkan dirimu. Pria yang independen adalah pria yang juga memikirkan hidupnya sendiri, meluangkan waktu untuk keluarga dan teman-temannya dan mengerjakan hobinya sendiri. Sekali lagi, jangan pernah memilih pria yang terlalu lekat dan terlalu membutuhkanmu, karena ia sendiri yang akan menjadi orang yang merusak hubunganmu dengan dirinya dan orang lain di masa depan.
8. Pria yang apresiatif
Ia adalah orang yang peka dan perhatian terhadap hal-hal kecil yang kamu lakukan. Ketika kamu berusaha untuk tampil cantik, ia akan memujimu. Ketika kamu mengambilkan air minum untuk dirinya, ia akan mengucapkan terima kasih. Ketika kamu melakukan hal-hal yang di luar kebiasaanmu, ia mengamati perubahanmu.
9. Pria yang jujur dalam bertindak dan berkata-kata
Ia bisa berkata yang sebenarnya terjadi ketika ia melakukan kesalahan dan ia melakukan segala sesuatu untuk dirimu dengan tulus tanpa maksud buruk tertentu. Selain itu, ia adalah pria yang tidak mencariapproval (persetujuan) darimu dengan selalu memberikan pujian, tetapi ia juga bisa mengkritik dirimu ketika kamu melakukan kesalahan. Pujian penting untuk membuatmu semakin termotivasi sedangkan kritik penting untuk membuatmu menjadi wanita yang lebih baik lagi.
10. Pria yang punya moralitas yang baik
Tingkat moralitas dirinya juga berpengaruh terhadap hubunganmu kelak. Pria yang jarang bermasalah dengan dirinya sendiri dan masyarakat cenderung akan berlaku baik dalam hubungan denganmu. Moralitas yang rendah (suka menyelesaikan masalah dengan kekerasan, akrab dengan kriminalitas, narkoba, dan free-sex) akan membawa sebuah hubungan ke dalam masalah kekerasan, pertengkaran, dan perselingkuhan.

I miss you mybaby flirty. :'(



Sayang baby rindu baby ,
Rindunya nak kacau hidup baby.
Rindunya nak gedik-gedik dengan baby.
Rindunya suka duka tawa ria baby.
Rindunya nak dengar lawak bodoh baby.
Rindunya nak tengok baby.
Rindunya nak pukul baby.
Rindunya nak buat memek muka lucu depan baby.
Rindunya nak baby ada disisi yayang.
Rindunya nak dengar baby tiru yayang ketawa.
Rindunya dengan perangai kebudak-budakkan baby.
Rindunya baby tarik tudung sekolah yayang.
Rindunya baby panggil yayang ''mekyoh kecik celih''.
Rindunya nak tumbukkan dari baby.
Rindu baby tarik beg sekolah yayang.


Yayang rindu baby, sincerely, - your dearest talkative, yaya. :'(

7 HAL YANG DIPERHATIKAN PRIA TENTANG WANITA PADA PANDANGAN PERTAMA



Fakta: Hal-hal yang langsung diperhatikan pria saat melihat seorang wanita:

1. Tubuh. Bagi pria, tubuh itu seperti kemasan suatu produk. Walaupun tidak lebih penting daripada isi produk namun tentu saja kemasan membantu daya jual suatu produk, bukan? Yang diperhatikan pria dari tubuh wanita biasanya adalah seberapa proporsional bentuk dan tinggi badan, paha, lengan, dan tentu saja *sorry* dada dan bokong.

2. Wajah. Soal wajah, setiap pria memiliki selera mereka masing-masing, baik yang unik, eksotis, western, ataupun oriental. Tetapi secara umum pria menyukai wajah wanita yang terawat, bersih, cerah, dan tidak terlihat palsu ( terlalu banyak make-up sehingga tidak terlihat natural)

3. Rambut. Ada ungkapan “rambut adalah mahkota wanita”, dan pria biasanya menyukai wanita yang memiliki ‘mahkota’ yang terawat dan tebal sebagai indikasi seberapa sehat wanita itu.

4. Suara. Pria akan mendengarkan seperti apa suara wanita saat berbicara. Pria umumnya tidak menyukai volume suara wanita yang terlalu tinggi dan nyaring saat berbicara.

5. Senyuman. Senyum yang rileks, tulus dan asli adalah senyum yang membuat pria tertarik.

6. Aksesoris. Terlalu banyak aksesoris, hair extension, atau kuku akrilik justru akan membuat pria menjauh karena pria tidak menyukai wanita high-maintenance yang terlihat seperti plastik.

7. Kulit. Pria menyukai kulit yang cerah. Tidak peduli kulit putih, kuning, ataupun sawo matang, kulit yang terlihat cerah menandakan kesehatan yang baik.

YayaMohamad

8 FAKTA MENGAPA WANITA SUKA BERGOSIP.




Kamu harus tahu juga bahwa pria juga suka bergosip, yang membezakan adalah apa yang dibicarakan saat bergosip. Jikalau lelaki biasanya bergosip tentang politik, pekerjaan, olahraga maka hampir sebagian wanita bergosip tentang hubungannya dengan orang lain, masalah cinta, teman lelakinya, atau orang-orang yang membuat ia kesal. Wanita memiliki kecenderungan untuk berbicara banyak saat bergosip dan seringkali membicarakan keburukan orang lain. Mungkin itulah alasan mengapa ada serial TV yang bertajuk Gossip Girl tetapi tidak ada Gossip Boy or Gosip Guy. 




Berikut ini adalah 8 fakta mengapa wanita suka bergosip:


1. Bergosip mengurangi stress
Gosip membantu untuk mengurangi tingkat stress wanita kerana bagi wanita berbicara dengan orang lain adalah sesuatu yang fun seperti lelaki yang suka bermain games.


2. Bergosip merupakan cara mereka untuk mencari teman
Gosip membuat wanita mudah akrab dengan temannya. Ketika mereka tidak memiliki topik untuk dibicarakan, maka pilihan mereka akan jatuh pada gosip. Pembicaraan mengenai orang lain tidak akan pernah habis sehingga gosip akan membantu pembicaraan untuk terus mengalir.


3. Bergosip merupakan guilty pleasure
Wanita tahu bahawa membicarakan keburukan orang lain merupakan hal yang tidak benar. Namun mereka tetap melakukannya karena bergosip memiliki sensasi yang disebut perasaan bersalah yang menyenangkan (guilty pleasure). Seperti kita makan fast food saat kita tahu bahawa kita sedang diet.


4. Dengan bergosip wanita ingin membuat sebuah ikatan
Ketika wanita menceritakan suatu rahasia, maka ia percaya terhadap orang itu dan berharap temannya itu tidak menceritakannya pada orang lain. Ia baru saja membuat ikatan yang berlandaskan atas rasa percaya.


5. Bergosip untuk mencurahkan perasaannya
Dengan bergosip, wanita mencurahkan segala sesuatunya kepada temannya. Jika wanita sedang iri, marah, bingung maka ia sering mencurahkan perasaan kepada temannya lewat gosip.


6. Bergosip membuat wanita merasa lebih superior
Wanita yang bergosip dengan membicarakan keburukan orang lain adalah wanita yang ingin merasa lebih superior dan lebih hebat daripada orang yang dijadikan bahan gosip itu.


7. Bergosip untuk mencari kebenaran
Ketika wanita bingung atau curiga terhadap seseorang, maka ia akan bercerita terhadap teman-temannya untuk menanyakan pendapat mereka. “Aku rasa teman lelakiku sedang dekat dengan wanita lain, apakah dia curang?"


8. Wanita berbicara lebih banyak daripada lelaki
Menurut penelitian, wanita 3x lebih banyak berbicara daripada lelaki. Maka, mereka juga akan bergosip lebih banyak daripada lelaki.


Yaya Mohamad

Hanya untuk wanita :)

Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
Air - kedua, keenam, kesepuluh
Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
Angin- keempat, kelapan, keduabelas

WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR

1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis

WANITA BERUNSUR API

1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu

WANITA BERUNSUR ANGIN

1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah ubah

Yaya Mohamad

Top 10 Reasons to Smile




Smiling is a great way to make yourself stand out while helping your body to function better. Smile to improve your health, your stress level, and your attractiveness. Smiling is just one fun way to live longer read about the others and try as many as you can.


1. Smiling Makes Us Attractive
We are drawn to people who smile. There is an attraction factor. We want to know a smiling person and figure out what is so good. Frowns, scowls and grimaces all push people away -- but a smile draws them in (avoid these smile aging habits to keep your smile looking great).


2. Smiling Changes Our Mood
Next time you are feeling down, try putting on a smile. There's a good chance you mood will change for the better. Smiling can trick the body into helping you change your mood.


3. Smiling Is Contagious
When someone is smiling they lighten up the room, change the moods of others, and make things happier. A smiling person brings happiness with them. Smile lots and you will draw people to you.

4. Smiling Relieves Stress
Stress can really show up in our faces. Smiling helps to prevent us from looking tired, worn down, and overwhelmed. When you are stressed, take time to put on a smile. The stress should be reduced and you'll be better able to take action.

5. Smiling Boosts Your Immune System
Smiling helps the immune system to work better. When you smile, immune function improves possibly because you are more relaxed. Prevent the flu and colds by smiling.

6. Smiling Lowers Your Blood Pressure
When you smile, there is a measurable reduction in your blood pressure. Give it a try if you have a blood pressure monitor at home. Sit for a few minutes, take a reading. Then smile for a minute and take another reading while still smiling. Do you notice a difference?

7. Smiling Releases Endorphins, Natural Pain Killers and Serotonin
Studies have shown that smiling releases endorphins, natural pain killers, and serotonin. Together these three make us feel good. Smiling is a natural drug.

8. Smiling Lifts the Face and Makes You Look Younger
The muscles we use to smile lift the face, making a person appear younger. Don't go for a face lift, just try smiling your way through the day -- you'll look younger and feel better.

9. Smiling Makes You Seem Successful
Smiling people appear more confident, are more likely to be promoted, and more likely to be approached. Put on a smile at meetings and appointments and people will react to you differently.

10. Smiling Helps You Stay Positive
Try this test: Smile. Now try to think of something negative without losing the smile. It's hard. When we smile our body is sending the rest of us a message that "Life is Good!" Stay away from depression, stress and worry by smiling.


Yaya Mohamad

Berakhirkah hubungan kita? :'(

3.33 am, - (send message) Aku bermimpi buruk tentang cinta pertama aku. Ya. Itu kau. Jangan kau ragu-ragu. Mimpi itu, aku melihat kau disebelah seorang perempuan, kau memegang erat tangan dia, kau sentuh paha dia, dan kau memeluk tubuh dia. Kau gembira disampingnya. Tak cukupkah seorang?! Dalam mimpi aku, kau berubah. Ya. Kau yang berubah. Tangisan aku, tak menyentuh hati kau. Kau ketawa kan aku. Kejamnya kau. Kau tak merayu saat aku memutuskan hubungan kita. Kau tak ekori aku saat aku pergi. Kau hanya merupai wajah cinta pertama aku kerana sikap kau lain. Kau bukan cinta pertama aku yang aku kenal. Dimana dia cinta pertama aku? Muncullah sayang. Aku merayu. Aku hanya dapat menangis dan terus menangis. Aku tersedar dalam buaian mimpi, terus aku mengelap air mata kekecewaan sambil berdoa '' YaAllah, seandainya itu kebenaran dan memang takdirku, kau tunjukkan lah. Aku rela melihat itu daripada terus ditipu. Dan kau berikanlah aku hidayah serta petunjuk kepadaku dalam jalani hidup seharianku. '', berdoa dalam kesedihan. Air mataku bercucuran tak berhenti dan mataku amat pedih. Tangisan pilu aku tidak siapa yang tahu. Seandainya jika kau mahu aku hindari cemburu buta, prasangka, dan rajuk ini, aku akan percaya pada kau 100%, takkan ada sakit hati lagi, dan takkan ada kebencian lagi. Tapi sebaliknya mungkin ada kembali permainan cinta dan tipu kanan tipu kiri cinta. Aku tak mahu kehilangan kau. Tanpa kau, aku tak dapat berjalan. Tanpa kau, aku tak dapat senyum. Tanpa kau, tak berbunyilah ketawa aku yang kau sukai. Dari bangun buaian mimpi sehingga 1jam menaip messange untuk kau ini, sukar untuk aku melelapkan sepasang mata ini kembali. Fikiran aku mula terganggu dengan soalan-soalan panas. Aku benci dengan pemikiran yang tidak benar ini. Aku mahu kebaikan tentang kau di pemikiranku. Aku cuba untuk melelapkan sepasang mata, cuba dan terus mencuba.

10.36 am, - (send message) Walaupun aku tak dapat melihat kau hadir dihadapan ku. Telinga aku mendengar orang berkata, dan aku menjawab sepatah dua kata. '' Hey babe, I see your boyfriend kelmarin '' okay, dimana? '' KBmall lah, kenapa tak pergi jugak? '' sebab... errrrr, malas. - Adakah kau tahu apa yang aku rasa? Aku malu. Aku sakit hati. Aku benci. Berapa kali kah kau pergi KBmall tanpa aku? Selama kau pergi, ada aku memarahi kau? Ada tak? Tidakkah kau terfikir apa sikap kau menyakitkan hati aku? Hatiku sangsi. mahu menerima kau ataupun tidak. Mungkin aku membuat kau berasa bosan dan tertekan. Maafkan aku. Tidakkah kau menyesal menerima aku kembali pada 31/3/2011? Aku dapat merasai, aku telah membuat diri kau tertekan dan berputus asa untuk meminta maaf. Adakah juga berputus asa dengan hubungan kita? Kau merayu. Kau janji. Kau memohon maaf. Patutkah aku memaafkan apa yang kau lakukan? Cukupkah sekadar meminta maaf? Sukar untuk aku menerima. Sukar untuk aku memaafkan. Sukar untuk aku melepaskan. Tiap-tiap kejadian, pasti 'berakhir dengan tangisan'. Seandainya boleh ditukar 'berakhir dengan kegembiraan', sekarang aku pasti gembira. Walaupun aku berada dalam tangisan, aku mahu kau berada dalam kegembiraan. Kau gembira dengan kebebasan kan sayang? Kebebasan bersama teman-teman kau. Mungkin aku patut undurkan diri demi kebebasan kau. Mungkin juga aku yang patut meminta maaf di atas perbuatanku yang aku lakukan, perkataanku yang aku ungkapkan, dan salah silap ku terhadap kau membuat kau tersiksa, tertekan dan juga pasti membosankan kau. Lepaskan aku. Setakat ini saja sayang, 11/9/2011. Maafkan aku. Assalamualaikum :'(


12.46 pm, - Kau memegang aku. Kau mengekori aku. Sepanjang perjalanan keluar daripada kawasan sekolah, perkataan '' Sayang, maaf. Tolong maafkan saya. '' yang keluar daripada mulut kau. Aku cuba lari daripada kau. Aku tak mahu kau melihat air mata mengalir ke pipi ku. Tapi, aku tak boleh. Kau memegang aku, aku berhenti. Aku menyuruh kau melepaskan aku dan biarkan aku pergi tapi kau takkan lepaskan aku dengan mudah. Disaat itu tidak terbilang perkataan '' maaf '' keluar daripada mulut kau. Dengan mudah aku maafkan kau dan ia tak semudah aku menyembuhkan sakitnya hati aku. Apa yang kau suruh untuk kebaikan aku, aku buat. Aku tahu aku perempuan dan kau mahu menjaga aku. Terima kasih atas pengorbanan menjaga aku. Aku ketawa dalam kesedihan. Aku takut kehilangan cinta pertama aku. Tidak kah kau terfikir, hilangnya keegoaan aku sekarang. Kadang-kadang, kesalahan kau tapi aku masih bercakap dengan kau kerana aku rindu nak dengar lawak bodoh kau. Kau menyayangi aku dengan kesungguhhan. Aku pun sama. Tapi, ada kau pandang? Ya. Aku pernah menipu kau. Aku pernah menduakan kau. Mungkin itu menyebabkan kau tak memandang aku menyayangi kau dengan kesungguhan. Kau tahu dan kau kenal aku, aku perempuan yang tak boleh bersabar.  Ramai yang berkata, '' cinta ini umpama secawan madu dengan hempedu. Dilimpahi dengan kemanisan tetapi juga dipenuhi dengan pancaroba. Jika kita ingin merasai kemanisannya, jangan lupa untuk bersedia merasai kepahitannya juga.'' Sekarang, aku sudah belajar bersabar sayang. Adakah kau tahu? Adakah kau rasa? Aku terpaksa pergi sekarang.


2.46 pm, - Sampai dirumah, aku seperti tak tentu arah. Tanpa makan, tanpa minum, dan tanpa makan ubat aku membuka laptop, terus on facebook dan blogger. Sambil meluahkan perasaan di blogger. Disisi kiri laptop telefon aku berdering '' Hello georgous, hello, hello, hello georgous. '' tidak terbilang berapa kali kau menelefon aku. Hanya kau menelefon. Tiba-tiba aku berfikir '' Besar sangat kah kesalahan dia? Mengapa aku begitu kejam? '' Sebenarnya sayang, aku dalam ketakutan. Aku takut sangat, takut kau menjaga aku tapi untuk kepentingan kau sendiri. Aku pernah menceritakan tentang ex-boyfriend kakak aku kepada kau pada suatu ketika. Kau masih ingat itu? Aku tahu kau bukan begitu. Tapi aku takut. Lelaki itu juga bukan begitu. Lelaki itu juga tak berniat untuk kepentingan diri sendiri. Cuma ada orang ketiga akan merosakkan kita? Kau mengertikan sayang? Tidak bermaksud aku mahu meninggalkan kau. Aku mohon beri aku masa untuk aku melepaskan sakit hati ini pergi jauh. Bukan keegoaan menguasai diri aku sekarang. Ia sakit hati. Takkan kau mengerti juga takkan aku fahami. Mungkin kau kata aku ini mahukan pujukan. Tak! Aku tak nak! Jika kau terpaksa memujuk aku. Aku tak mahu. Aku kesian melihat kau berusaha memujuk aku dengan terpaksa. :'(
Salam sayang dan rindu, ikhlas daripada cinta hati kau. 

He Has My Heart :)


Dia yang bernama Danny. Dia menggabungkan nama kami, DANIRA. Dia cinta pertama saya. Dia yang saya sayang yang saya cinta. Dialah nyawa saya. Hanya dia sahaja yang betul-betul mengenali baik dan buruk tentang saya. Dia kekasih hati. Dia sahabat setia. Saya sangat menyayangi dia. Dia selalu membuatkan wajah saya yang garang menjadi ceria dengan gelak ketawa ketika bersama. Dialah lelaki yang paling sabar yang pernah saya kenal. Dia nakal sangat. Dia selalu mengambil berat tentang saya. Dia suka memeriksa handbag saya. Di sekolah dia selalu tarik tudung sekolah saya separuh sampai saya menutupi mata supaya saya tak tengok lelaki lain. Dia ada tahap cemburu yang sangat tinggi. Dia panas baran tapi dia penyabar. Dia seorang yang senyap. Dia tak layan perempuan. 

Kenapa terjatuh cinta dengan dia?
- Dia selalu mengalah.
- Dia dengar cakap saya.
- Dia menangis sebab saya.
- Dia tiada kawan perempuan.
- Dia tak kisah macam mana rupa saya.
- Dia bersungguh-sungguh cintakan saya.
- Dia selalu buat dirinya terbaik untuk saya.
- Dia seorang lelaki yang tak sukakan merokok.
- Dia menyimpan kenangan dulu sehingga sekarang.
- Dia manja dan kerenahnya membuatkan aku terhibur.
- Dia selalu mudah memaafkan saya jika kesalahan saya.
- Dia sanggup datang rumah pujuk saya, jika saya merajuk.
- Dia sanggup tunggu aku dan merana sebab aku selama 4 bulan.
- Dia selalu menjaga saya, dia tak nak aku dibuli oleh sesiapa pun.
- Dia memarahi saya bila saya berpakaian seksi sebab nak jaga saya.
- Dia tak pernah lupakan saya dan selalu bawa 4 keping gambar saya.
- Dia sanggup gaduh dengan ex-boyfriend aku sebab mengganggu aku.

Kenapa ada juga nangis dan sakit hati sebab dia?
- Dia panas baran.
- Dia yang terlalu sensitif.
- Dia selalu merendah diri.
- Dia malas nak kesekolah.
- Dia yang terlalu cemburu.
- Dia suka cari kesalahan saya.
- Dia selalu mengimbas cerita lama saya.
- Dia kadang-kadang bergurau terlalu kasar.

Love, yaya :)

Celebrate my birthday party pinky night. XD

Firstly, thanks to mama cause sponsor my birthday. You're the special people in my life, mama :) Saya sangat menyayangi mama saya. A special cake from my brother and sister in law, thank you sebab belanja :) 3.9. 2011, party pinky night yaya mohamad :)

Thanks a lot, nudzul danial faris. Awak bukan orang pertama wish birthday saya, tapi yang terakhir. Yang terakhir dan yang paling special for me. Thanks for give the special presents, flower bud, necklace and earring. I love you forever, hate you never. Thanks once again for the suprise and pakaikan saya rantai tuu. I don't forget this sweet moment forever. I really appreciate it babyyyy. I would never ever try to replace you with someone better cause for me, you're the best I can get in my whole life. XD

 Those yang give me the presents and coming for my birthday party, thanks. I get that a lot and so cute presents from you guys. I heart you all. Those yang wish happy birthday dalam facebook, and twitter, thanks. I get that a lot. Sorry guys, tak dapat nak reply one by one. Penat jari-jemari ku. heeeee.

Thanks, love you all. :)

Happy eid day :')

Firstly, very Happy Eid to all muslim muslimat. May you have a great eid. I've got one thing to say to family, friends, bofie, sorry for all my mistakes I knowingly or unknowing. I wish hopefully you forgive me. Terlanjur kata atau terlampau cara, mohon ampun dipinta. Mana lah tahu, cara saya buat korang rasa meluat atau kata-kata saya buat korang terasa. hehehehe :p Di Aidilfitri ini,  berpakaian baru aneka gaya semua. Manisnya si dara, kacak-kacaknya teruna :) Di Aidilfitri ini juga, anika juadah tersedia, mencekik sampai perut buncit. Alahai, semakin gemuk laa nampaknya. Istimewanya aidilfitri, 'ketupat' rendang bukan 'mengumpat' yerrr :p

Bermakna sangat raya tahun niiii. Harap anda jugak begitu. Beraya dengan keluarga bahagia, kawan-kawan tersayang, dan hubby tercinta. Saya harap raya tahun seterusnya,  lebih lebih lebih dan lebih bermakna dalam hidup. Apa-apa pun, 0-0 okay? Sorry for everythings. Lastly, nak duit rayaaaaaa? :p
Wholehearted, yaya mohamad. :)


cinta , aku dan kau terbina ♥

  • 2 Februari 2010. Kau hadir. Sebelum ni, kau selalu tengok aku walaupun dari jauh. Aku tak sedar semua tu. Pada suatu hari, kita saling memberikan senyuman manis dan mulalah kau untuk usha aku. Aku sombong dan aku tak layan kau. Disaat aku kesunyian, tiba-tiba kau muncul dengan diam-diam dalam hidup aku. Kau message, ayat-ayat cinta yang mengata kan kau sukakan aku. (Aku tak reply). Kau call, aku malu nak bercakap. (Aku tak angkat). Kau ajak jumpa, aku tak pernah mahu. (Aku tak nak keluar dengan kau). Terlintas di minda yang kau mungkin akan menjadi kawan aku. Hanya sekadar kawan aku tapi ianya diluar jangkaan. Kenapa macam tu? Aku tak sukakan kau, aku tak sayangkan kau dan aku tak mencintai kau. Terlampau melintasi jangkauan aku. Kau selinap masuk dalam kehidupan aku. Tapi mengapa kita boleh menjalinkan hubungan percintaan ini? Mengapa aku jahat? Setiap perkataan yang pernah keluar daripada mulut aku semuanya dusta belaka. Mengapa kau hanya aku jadikan tempat luahan perasaan? 
  • 14 October 2010. Kau kehilangan aku. Aku kehilangan kau. Aku tak kisah aku kehilangan kau. Aku lega boleh lepas kau. Tiada lagi perempuan yang akan menipu kau. Tiada lagi perempuan yang akan menagih simpati dekat kau. Tiada lagi perempuan yang menangis depan kau. Tiada lagi perempuan yang akan menceritakan semua masalah. Dan tiada lagi perempuan paling jahat dalam hidup kau. Cukuplah dulu kau yang tersangat istimewa dalam hidup aku, kau tetap bersama aku dan tetap menemani aku walau aku lukakan hati kau. Dan cukuplah selama ini aku diselimuti+dipeluk oleh kebaikan kau. Aku tak nak tipu kau lagi.
  • November. December. Januari. Februari. Semuanya bermula dengan pembohongan, pembohongan mengajar aku erti percintaan. Aku sudah tidak mampu membohongi diriku lagi. Aku sudah tahu mengapa 4 bulan ni aku tidak bahagia. Aku rindu kau. Tiba-tiba aku sedar aku mencintai kau. Ingat tak bila aku cakap dekat kau yang 'aku tak nak tengok muka kau lagi dan jangan pernah muncul dalam hidup aku lagi?' umphhh, kenapa aku sanggup menggunakan kata-kata yang sangat kasar dengan kau? Aku permainkan cinta kau kerana masa tu aku buta. Ya, aku buta dan hati hitam. Aku tak pandang dan tak memahami tentang cinta. Mengapa boleh jadi macam tu? Kenapa aku pandang harta? Kenapa aku buat kau rasa hina? Tak patut aku buat kau macam tu. 4 month aku boleh hidup tanpa kau. Tapi, kau? Adakah kau boleh? Maafkan aku wahai insan yang kugelar hubby. Kadang-kadang aku selalu juga merindukan kau. Aku terfikir, 'bagaimana kehidupan kau tanpa aku?' (Nak tahu sangat-sangat)'. Pada suatu hari bulan februari, kawan-kawan aku bercakap tentang kau selepas aku tinggalkan kau. 3 keping gambar aku masih ada dalam dompet kau, kau selalu menangis sebab aku, kau selalu teringat kat aku dan yang paling aku tersentuh kau pesan dan bagi amanah kepada semua kawan-kawan aku untuk jaga aku dengan sebaik mungkin. Air mata aku? Sekeras mana hati aku, aku juga akan mengalirkan air mata. Aku menyesal kerana menghina, mencaci, dan permainkan cinta lelaki yang ikhlas mencintai aku. Ya Allah :'(
  • 2 January 2011. Bermula tahun 2011. Aku tak sanggup untuk datang ke sekolah, aku tak sanggup melihat kehampaan diwajah kau, aku tak sanggup melihat kebencian diwajah kau terhadap aku. Kau pasti bencikan aku. Pasti. Aku yakin sangat. Tapi, aku nak kau tahu yang aku sangat merindui kau dan aku sangat menyesal. Maafkan aku. 
  • 17 March 2011. Kelihatan senyuman manja kau. Aku rasa tenang. Aku dah lama rindukan senyuman diwajah kau. Kenapa dengan aku? Aku dah gila bayang? Tak mungkin! Aku rindu nak disisi kau. Aku rindu nak kau layan kerenah aku. Aku nak bercerita dengan kau. Aku rindu pujukan kau. Aku rindu kenyitan mata dari kau. Aku rindu kau lapkan air mata aku. Sayang hubby sangat-sangat :'( Selama ni aku buat-buat tak endah, tapi dalam hati aku masih ada kau. Aku mahu tahu selama mana aku mampu bertahan dengan ujian kau. Aku mengira detik kau dan aku. Jika aku rindu kau, aku hanya mampu mengingati number telefon kau dan melihat satu keping gambar yang tak jelas. 
  • 23 March 2011. Don't come back for me. Jangan, jangan, jangan datang kepadaku. Aku perempuan yang telah sakiti hati kau. Ya, jangan. Tapi, kawan-kawan sekelas aku satukan kita 10minit di meja batu di sekolah. Aku malu, dan takut. Bukan malu bersama kau, bukan takut kerana pihak ketiga. Tapi aku malu kerana lukakan hati seorang lelaki tulus cintanya dan aku takut kau benci aku. Dalam 10minit itu, kau cakap 'saya masih guna number dulu lagi dan sekiranya ada pape call atau msg lah'. Aku tidak mampu berkata apa-apa kerana hatiku menangis. Aku rindukan kau. :'( 
  • 25 March 2011. Allah itu maha adil. :'( Aku msg kau, aku cakap 'i miss you'. Aku malu kerana tidak terbalas 'i miss you more'. Ia tidak macam dulu! Aku rindu kau tanya aku 'sayang hubby tak?'. Aku rindu kau marah-marah aku. Rindu semua tentang kau. Semalam, malam jumaat, aku mimpi kau dipelukan perempuan lain. Walaupun dalam mimpi, aku berfikir 'Pelukan kau mengapa murah sangat?'. Aku bangun dan menangis. Aku terus lupakan. Hari ini disekolah, aku melihat kau bercakap dengan musuh aku. Adakah kau cintakan dia? Adakah kau mahukan dia? Kenapa aku cemburu? Aku tak patut cemburu. Mengapa semua ini didepan mata aku? Mengapa terluka hatiku? Kau nak balas dendam? uumphhh, Allah maha adil. Cukuplah dulu aku siksa kau, dan sekarang kau pula menyiksakan aku. Macam tu ker wahai insan yang ku gelar hubby? Kau dah berubah dan berlainan. Aku baru tahu kau bukan hubby aku. Kau hanya menyerupai wajah hubby aku. :'( Ingatkah kau pada aku? Aku cinta pertama kau. Mungkin ya, mungkin tidak. Kerana kau sudah berubah. Kau yang berubah. Kau yang mula menjauh seolah-olah tempat kita berubah. Aku sudah menjadi kawan kau. Adakah aku mengejar kau? Aku yang menghampiri kau dan menagih kasih sayang dari kau. Jika niat kau hadir dalam hidup aku kerana dendam, terima kasih hubby. Kau buat aku serik dengan dunia aku sendiri. Cukup lah aku terkena dua kali. Itu sudah memadai. Kau sebenarnya tak tahu cerita sebenar aku. Aku banyak tersiksa tanpa kau. Ego aku mungkin jatuh demi cinta aku. Kenapa tidak dulu cinta itu datang? Selamat tinggal kawan. Aku harap kau bahagia dengan perempuan pilihan kau yang aku bermusuh itu. Semuanya ada hikmah.
  • 30 March 2011. Penjelasan aku dan kau. Kau dah jelaskan dan aku pun jelaskan. Aku keluar bersama kau. Disini bermula untuk aku bercerita. A-Z sudah aku cerita kisah sebenar. Aku sangat ego. Pihak ketiga dari hubungan kita dulu itu, lelaki yang paling kejam pernah aku jumpa. Dia buruk-burukkan nama aku. Dia syaitan. Syaitan yang bertopengkan manusia. Aku janji pada kau, yang aku akan berubah. I want to save MY HAPPINESS, delete MY PROBLEMS, undo MY MISTAKES, and refresh MY LIFE. Aku mahu hapuskan keegoaan aku. 
  • 31 March 2011. Kau dan aku bersatu! :D Aneh, kenapa kau tak pernah menjauh dari aku. Sudah kau beri penjelasan, aku cinta kau sampai mati. Hanya aku cinta kau seorang. Terima kasih hubby sebab masih menunggu dan selalu menunggu aku. Aku terharu dengan kesabaran cinta kau. Aku? aku beruntung dapat seorang lelaki yang sanggup bergaduh dengan ex-bf aku kerana disebabkan ex-bf aku menggangu aku. Sekarang aku tenang. Aku dah dapat kebahagiaan aku kembali.
  • April, May, Jun, Julai, Ogos. 31 March 2011 and still counting. Ya, forever for me and forever for you :) I love you! Kita bahagia kan sekarang? Walaupun banyak gaduh. Aku belajar bersabar. Aku belajar duduk rumah sahaja. Kau ajarkan aku, semua kebaikan. Aku tetap bersama kau, hubby Nudzul Danial Faris. HubbyHoney :)
  • 24 Ogos 2011. Clash lagi? :'( Hubby, kenapa ramai sangat lelaki dan perempuan tak nak tengok kita bersama dan tak nak tengok kita gembira. Kita baru sahaja cipta kebahagiaan ini. Kenapa aku selalu tak boleh sabar dan kau boleh. Tolong ajarkan aku banyak bersabar? Maaf gunakan perkataan 'benci, bodoh, sial'. Okay, kita dah putus tapi aku tetap sayang kau. :')
  • 25 Ogos 2011. Aku mahukan kau, hubby! Bersambung lagi? ya. haha, kelakar lah! Kenapa aku ego eyhhh? Kenapa kesalahan aku, kau kena pujuk jugak eyhhh? kau kata, aku masih ada ego. kau kata, aku masih lukakan hati kau. kau kata, aku tipu. kau menangis sebab aku lagi. Start pada hari ini, aku nak buat insan yang kugelar hubby ini senyum selalu. Aku dah tak nak lukakan hati hubby aku. Aku nak lakukan apa sahaja yang boleh untuk buat hubby aku tersenyum. Tapi jangan aku seorang sahaja mengalah. Aku nak belajar untuk lebih bersabar. Aku tak nak cakap kasar. Gaduh macam mana sekali pun, banyak mana titisan air mata keluar, banyak mana sakit hati, dan banyak lagi tapi kita akan tetap bersama. Benda sekecil kuman, tidak aku besar-besarkan lagi. Selesai sebaik mungkin. Putus bukan jalan penyelesaian, kalau gaduh terus putus macam mana kalau kita kahwin nanti kan hubby kan? pape hal, aku mencintai kau sangat-sangat.  
  • story about 'danira', yayamohamad :)

I will never get tired of smiling :)


Ceywah, tengok laa tittle saya untuk post kali nie. Wahhh, takkan letih untuk senyum laa konon. Saya garang, memandai-mandai ajow kan? >,< Cantik tak saya pakai pashmina nie? hohoho. Acctually, saya tak pandai pun. Dapat ajaran pakai pashmina daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai -----> YOU TUBE! hikhikhik :3 Okaylaa, nak telan panadol actifast 2 biji then sleepy. Yew saya tahu, saya tak puasa. kihkihkih :) Kepada semua umat islam diluar sana & didalam blog sini, HAPPY FASTING yeahhh! Jangan cuba-cuba buka periuk taw. Nnty law dah bukak periuk, jadilah puasa YukYuk. :) 
Lots of Love, Yaya :] 

happy birthday sweetheart ♥


Happy Birthday.
 May God bless you always. 
Muahhh sista :*
Heart you. Love you. :)


I'M SORRY FOR THE FIGHTS! :]


Selalu gaduh, but sayang & cinta itu still strong in myheart. Adakah ia akan bertahan selamanya? -.- Awak dan saya mungkin ada tidak serasi. Saya tahu, keegoaan saya tinggi dan awak sudah banyak bersabar. Awak sweet, saya bengis. Awak lembut, saya kasar. Awak selalu ambil berat, saya selalu buat tak tahu. Apa yang akan terjadi dengan relationship kita selepas ini? Saya memang keras bila bersuara, tapi saya jujur apa adanya. Saya memang panas baran, tapi saya boleh tahan kalau salahnya awak. Saya keras kepala, tapi saya manja bila bersama. 2/2/2010, dah setahun lebih kita couple awak. 2/2/2010 sehingga 14/10/2010, lepas itu 5 bulan kita clash. 31/3/2011, kita sambung couple and still counting :)  Kita ada impian kebahagiaan untuk ke jinjang pelamin, tapi perjalanan untuk ke jinjang pelamin haruslah ditempuhi dengan banyak dugaan. Sekarang, banyak dugaan untuk kita kan? Kesabaran, kejujuran, keikhlasan dan kesetiaan, itulah kekuatan untuk perjalanan kita ke jinjang pelamin dengan cinta yang masih teguh. Tetapi adakah kesabaran, kejujuran, keikhlasan dan kesetiaan akan teguh? Kesabaran? awak selalu cakap yang saya keras kepala. Kejujuran? awak selalu cakap saya tipu awak. Keikhlasan? awak selalu cakap yang saya tak ikhlas bermessages dan bercakap. Kesetiaan? awak selalu cakap yang saya boring dengan awak. Kenapa awak yang selalu cakap tentang saya? kenapa awak? Bagi saya, saya dah lakukan yang terbaik untuk relationship kita walaupun ia menyakitkan hati awak. Saya? Kenapa dengan saya? Hmm, saya memang tak layak untuk awak. Tak tahu kenapa saya rasa begitu. -.-Awak sanggup bergaduh dengan my ex-boyfriends, demi saya. Awak sabar walaupun saya selalu maki-maki awak. Awak selalu membahagiakan dan menghiburkan saya, walaupun awak yang dalam keadaan sedih. Awak sabar balik jalan kaki ke rumah awak, kerana ada orang menganiaya awak sebab saya. Awak menangis sebab saya. Awak membebel untuk kebaikan saya, tapi awak sabar kena maki dengan saya. Awak mengongkong saya demi kebaikan saya, tapi kenapa saya tak boleh faham awak ambil berat tentang saya. Awak selalu pujuk saya, walaupun saya yang salah. Awak orang pertama tolong saya jika saya ada masalah. *SAYA TAK HARGAI AWAK KAN? BETUL KAN AWAK? -.- SORRY SORRY AND SORRY, BYE LOVE! 
Nice to know you, nice to meet you, nice to love you. :] 

Sweetheart ♥ babylove :)



He's persuade! Are you sure you're repent? He say, ''SORRY for all the little things I didn't know and for the words I didn't say. You'll stop breathing when I think I'm losing you. Listen me. Please forgive me.'' I'm forgive you. It's cause our pure love. I'll stop breathing when I think I'm losing you too. Saya selalu cari gaduh dengan saya. Saya mahukan awak. Saya perlukan awak. Saya rindu awak sangat. Saya cintakan awak :) InsyaAllah kita dapat tempuhi semua dugaan dalam perhubungan kita dan kekal selamanya. Cinta kita takkan pernah rapuh. You're the only one in my heart babylove. Sweetheart  babylove! mwahX :D 
I LOVE YOU, ur sweetgheart YAYANG EYRA 

Broken angels :'(



I'm so lonely, broken angel. I'm so lonely, listen to my heart. One and only broken angel. Come and save me, before I fall apart. You wasn't there when I needed you the most. You didn't care. It's becoming broke my heart. Why you do like this? Bored, do not love or hate me? SORRY cause i never forgive you -.-' 
Love, yaya